top of page

KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞININ SINAV BAŞARISINA KATKISI

Güncelleme tarihi: 16 Tem 2023



İnternet çağını yaşıyor olmamız sebebi ile bilgiye çok kolay ulaşıyoruz. Evet internetin hayatımızı çok kolaylaştırdığı kesinlikle söyleyebiliriz. Bununla birlikte mektuplaşmak gibi, düzenli kitap okumak gibi kişisel gelişimimize katkısı olan aktivitelerimizi çok azalttık hatta yeni jenerasyonun çoğunluğunun böyle alışkanlıklar edinme çabası içinde olmaması, bizlerin bu alışkanlıkların faydalarını onlara aktaramamış olmamız gerçekten üzücü.

Oysa kitap okuma alışkanlığı edinmenin gündelik hayatınızdan tutun sınavlardaki başarınıza kadar bir çok alanda sizlere fayda sağlayacağından emin olabilirsiniz. Düzenli okuyucu olmak, hiç gitmediğiniz yerleri görmenizin, tanıklık edemeyeceğiniz hikayelerin bir parçası olmanızın, doğru bilgiye ulaşmanızın en kolay yoludur.

Yukarıda da belirttiğim gibi kitap okuma alışkanlığı günlük yaşam kalitenizi de arttıracaktır. İletişimin çok önemli olduğu günümüzde kendini düzgün bir şekilde ifade edebilmek kelime dağarcığınızın geniş olmasıyla çok doğru orantılıdır. Düzenli okur olmak kelime haznenizi genişletecek ve iletişim becerilerinizi yükseltecektir.

Düzenli kitap okumanın en önemli faydalarından biride odaklanmanızı kolaylaştırması ve güçlendirmesidir. Okuma sırasında beyniniz uzun bir bilgi akışında kalabilmek ve bir hikayeyi takip etmek için kendini zorlayacaktır. Bu şekilde beyninizi çalıştırarak odaklanma sürenizi arttırmış olursunuz. özellikle sınavlara hazırlanan kişilerin bu beceriye sahip olması başarı oranlarını kesinlikle yükseltecektir. Buna ek olarak düzenli okur olmak hafıza ve konsantrasyon gelişiminize de katkı sağlayacaktır. Nasıl spor yaptığımızda kaslarımızı güçlendiriyorsak kitap okuduğumuzda da hafızaya ve anlamaya katkısı olan kaslarımızı çalıştırmış oluyoruz. Okuma sayımız arttıkça bağlantı kurma ve muhakeme yeteneklerimiz geliştirmiş oluyoruz.

Kitap okuma alışkanlığının bize kazandırdıkları ile ilgili daha bir çok şey söyleyebiliriz ama yukarıda yazdıklarım hemen bir kitap alıp okumaya başlamak için yeterli diye düşünüyorum. UNUTMAYIN bir alışkanlık edinmek istiyorsanız 21 gün tekrarlamanız yeterli.

NOT: Önümüzdeki günlerde Instagram sayfamızda canlı olarak kitap okuma ve yorumlama günleri yapmaya başlıyoruz. Bizi takip ediniz.

Onur HAN

40 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page