top of page

IELTS sınavında en başarılı ülke

Gramer ve kelime açısından eksik olmak dünyanın sonu değil. Eğer öyle olsaydı, IELTS sınavında en başarılı olan ülkeler ana dili İngilizce olanlar olurdu. Ama lider farklı.

Almanlar

IELTS test verilerine göre ana dili Almanca olan kişiler, hem Akademik hem de Genel versiyonda 7 bant skoru ortalamasını geçebilen tek topluluk. Akademik IELTS ortalaması 7.4 iken, diğeri biraz daha aşağıya düşüp 7.1 olarak karşılık buluyor. Yıldan yıla bu ortalama biraz farklılık gösterse de, Almanlar zirveyi genellikle kimseye kaptırmıyor.

Rahatlık

Almanların, ana dili İngilizce olan kişilere üstün gelmesi göz ardı edilecek bir başarı değil. Fakat, yine de dürüst olmakta fayda var. Ana dili İngilizce olan çoğu kişi nasıl olsa geçerim sınavı diyerek pek çaba göstermeden süreci tamamlıyor. Herhangi bir deneme sınavı çözmeden, sadece birkaç YouTube videosu izleyerek teste girmenin yan etkisi zirveyi kaybetmek.


Nitelikli vatandaşlar

Almanları en başarılıymış gibi gösteren bir diğer faktör ise İngilizce konuşulan ülkelerdeki refah düzeyi ve eğitim seviyesinin zaten yüksek olması. Bu ülkelerin nitelikli vatandaşlarının IELTS sınavına girip başka yerlere göç etme gibi bir kaygısı pek yok. Dolayısıyla, ana dili İngilizce olup IELTS sınavına giren kişiler toplumun (muhtemelen) zeka açısından üst katmanlarını temsil etmiyor. Zeka ve dil hakimiyeti arasındaki bağlantıyı hafife almak doğru olmaz.


Dil ailesi

Almanca ve İngilizcenin aynı dil ailesinde olduğu gerçeğini de göz ardı etmemek gerekir. Japonlar da disiplin ve analitik zeka açısından aşağı yukarı Almanlar kadar başarılı ama onların puan ortalaması 5.8 olarak karşılık bulmuş. Almanların fersah fersah gerisinde kalmışlar.

19 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page